Când se sărbătoreşte ziua Europei?
Coltul copiilor

Colectarea deșeurilor le aduce o școală transformată complet. 15.000 euro- marele premiu râvnit de 17 școli din Olt | Realitatea Oltului

13 Nov 2017

520 de școli au rămas în cursa pentru un viitor verde „Let’s Get Green!” și pot câștiga o transformare completă în valoare de 15.000 de euro. Printre ele, și 17 unități de învățământ din județul Olt. Timp de 7 luni, întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi la părinți și profesori, va fi implicată în acțiuni ecologice.

750 de școli s-au înscris în cea mai amplă campanie națională de educație ecologică din România și pot câștiga o transformare completă în valoare de 15.000 de euro. „Let’s Get Green!”, proiect organizat de „Let’s Do It, Romania!” în parteneriat cu Kaufland România, a anunțat 520 de școli rămase în competiție, printre care unități din județul nostru din mediul urban: Slatina, Balș, Drăgănești, Caracal, Corabia, dar și din mediul rural: Gîrcov, Stoicănești, Izbiceni, Rusănești, Mihăești, Bălteni, Găneasa și Poganu.

Școlile se vor întrece într-o competiție națională dedicată voluntariatului și protecției mediului, urmând să realizeze activități de instruire a profesorilor, elevilor și de responsabilizare a părinților. Mai exact, aceștia vor învăța ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, cum se colectează deșeurile acasă pentru a le aduce la reciclare. De asemenea, pentru a obține punctaje suplimentare, școlile vor realiza activități de voluntariat în comunitate.

Premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii câștigătoare, în funcție de nevoile acesteia. De asemenea, vor fi acordate 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare, 3 premii III, în valoare de 7500 euro fiecare și 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare. Greenpoint Management va acorda și un premiu special de 5000 euro școlii cu cea mai mare cantitate de deșeuri colectată, raportat la numărul de elevi. Valoarea totală a premiilor este de 64.250 euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului.

Școlile din Olt rămase în cursa „verde” sunt:

Școala Gimnazială Gîrcov
Liceul Teoretic TUDOR VLADIMIRESCU Drăgănești
Școala Gimnazială Stoicănești
Colegiul Tehnic ALEXE MARIN Slatina
Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș
Școala Gimnazială Izbiceni
Școala Gimnazială Nr 1 Slatina
Școala Gimnazială Virgil Mazilescu Corabia
Școala Gimnazială Rusănești
Școala Gimnazială Mihăești
Colegiul Național Vocațional NICOLAE TITULESCU’ Slatina
Școala Gimnazială George Poboran Slatina
Colegiul Tehnic Balș
Școala Gimnazială ION I. GRAURE Bălteni
Liceul Tehnologic Constantin Filipescu Caracal
Școala Gimnazială Găneasa
Școala Gimnazială Poganu
Timp de 7 luni, întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi la părinți și profesori, va fi implicată în acțiuni precum:

Activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi
Cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu
Activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă)
Campanie de colectare selectivă acasă
Acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative etc.
Proiectul este realizat în parteneriat cu Kaufland Romania și se bucură de sprijinul Ministerului Mediului, Ministerul Educației Naționale, Greenpoint Management și Consiliului Național al Elevilor.realitateaoltului.ro
http://realitateaoltului.ro/2017/11/10/colectarea-deseurilor-le-aduce-o-scoala-transformata-complet-15-000-euro-marele-premiu-ravnit-de-17-scoli-din-olt/ 

490686 accesari

Acest site nu reprezintã poziţia oficială a Uniunii Europene şi nu angajează juridic instituţiile Uniunii Europene.
Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi de către
Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject.