Când se sărbătoreşte ziua Europei?
Coltul copiilor

2.000 de elevi fac cursuri de robotică gratuite

02 Nov 2017


Începând cu anul școlar 2017-2018, elevii români din ciclul gimnazial și liceal înscriși în cluburile Kids in Tech din toată țara au primit per club câte un kit Arduino și un set de cursuri de robotică sponsorizate de către Centrul de Inginerie Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii inovatoare.
2.000 de elevi fac cursuri de robotică gratuite
Cele 250 de kit-uri au fost livrate cu ajutorul FAN Courier, ce s-a implicat ca partener și furnizor de servicii în acest proiect. Această inițiativă are ca scop încurajarea și susținerea elevilor pasionați de tehnologie și programare în realizarea proiectelor de robotică.

De asemenea, prin aceste kit-uri se promovează predarea tip ‘learning by doing’, unde elevii pot vedea imediat rezultatul muncii lor și pot crea singuri proiecte utile în cadrul Kids in Tech.

Iată câteva dintre proiectele simple și captivante realizate de către angajații Bosch la care elevii vor lucra pe parcursul anului școlar:

un sistem de stingere a luminii cu o bătaie din palme;
un sistem de hrănire a animalului de companie;
un sistem automat de udare a plantelor;
un sistem ce se orientează dupa mișcarea soarelui;
un sistem de avertizare cu lumină.
“ Prin aceste cursuri de robotică gratuite, ne dorim că elevii să înțeleagă mai bine cum tehnologia ajută societatea în care trăim și cum aceasta poate fi integrată în acțiuni simple, din viața de zi cu zi, ca un ajutor suplimentar. Cursurile vor ajunge la peste 2000 de elevi din România și vor reprezenta baza studiului roboticii în școlile și liceele de stat înscrise în Kids în Tech ”, a declarat Alin Chiriac, CEO & Founder ADFABER.

Mai mult decât atât, ADFABER și Bosch încurajează elevii să își dezvolte propriile proiecte și aplicații, iar la final de an școlar vor premia cele mai bune idei.

2.000 de elevi au primit kit-uri de robotică și fac cursuri gratuite în școală.
https://start-up.ro/2-000-de-elevi-fac-cursuri-de-robotica-gratuite-1/ 

460089 accesari

Acest site nu reprezintã poziţia oficială a Uniunii Europene şi nu angajează juridic instituţiile Uniunii Europene.
Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi de către
Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject.