Când se sărbătoreşte ziua Europei?
Coltul copiilor

Meșteri populari din Bulgaria și România, expoziție pe Stadionul Municipal | Realitatea Oltului

09 Oct 2017

De la vase din lut până la bijuterii, toate produse tradiționale create de meșteri populari olteni și bulgari, vor putea fi admirate miercuri pe Stadionul 1 Mai din Slatina.

Circa 30 de meșteri populari din Olt și Bulgaria își vor prezenta miercuri la Slatina produsele tradiționale. Evenimentul este realizat de Europroject Slatina în parteneriat cu Școala Populară de Arte și Meserii Slatina și Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt și face parte din cadrul unui proiect cu finanțare nerambursabilă derulat de Centrul de Consultanță și Management al Proiectelor „ Europroject” Slatina- „DANUBE – I can hear you and I will not forget you, I can see you and I will remember you, I can recreate you and I can understand you”, din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Interreg V-A România-Bulgaria.

Astfel, începând cu ora 10,00, pe stadion își vor prezenta creațiile, în cadrul unui schimb de experiență intitulat „Artizanat- ieri, azi și mâine”, meșterii olteni- olărit, cojocărit, cusături, sculpturi lemn, ceramică, etc., iar cei bulgari- bijuterie, ceramică, cusături, etc.
realitateaoltului.ro
http://realitateaoltului.ro/2017/10/09/mesteri-populari-din-bulgaria-si-romania-expozitie-pe-stadionul-municipal/ 

460086 accesari

Acest site nu reprezintã poziţia oficială a Uniunii Europene şi nu angajează juridic instituţiile Uniunii Europene.
Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi de către
Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject.