Când se sărbătoreşte ziua Europei?
Coltul copiilor

Comisia Europeana salută semnarea acordului de finanţare pentru IMM-uri dintre BEI şi România

01 Oct 2016

Semnarea acordului de finanţare dintre Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi Guvernul României, reprezintă primul pas în implementarea iniţiativei pentru IMM-uri. Programul are alocate 100 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR), dar se estimeaza că, în combinaţie cu resurse adiţionale de la Grupul BEI şi programul Orizont 2020, acesta va mobiliza aproape 580 de milioane de euro constând în noi credite pentru IMM-urile româneşti şi firmele nou înfiinţate.

Vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de muncă, creştere economica, investiţii şi competitivitate susţine că:"IMM-urile româneşti sunt competitive şi asigură marea majoritate a oportunităţilor de angajare din aceasta ţară. Ele au doar nevoie de un impuls suplimentar pentru a se extinde dincolo de pieţele locale şi a-şi dezvolta capacităţile de cercetare şi inovare. Iniţiativa pentru IMM-uri le va ajuta să facă exact asta".

Totodată, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a afirmat că acordul este un răspuns concret la provocările cu care se confruntă în acest moment întreprinderile mici şi mijlocii din România. "Sunt mândră sa văd România în grupul fruntaş al statelor membre ce implementează Iniţiativa şi folosesc fondurile structurale şi de investiţii europene într-un mod inovator", a spus comisarul european.

http://www.stiripesurse.ro/comisia-europeana-saluta-semnarea-acordului-de-finantare-pentru-imm-uri-dintre-bei-si-romania_1159048.html

490704 accesari

Acest site nu reprezintã poziţia oficială a Uniunii Europene şi nu angajează juridic instituţiile Uniunii Europene.
Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi de către
Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject.