Când se sărbătoreşte ziua Europei?
Coltul copiilor

Sprijin financiar pentru organizațiile din sectorul agricol și alimentar pentru a participa la consultările de la nivel European

01 Apr 2016

În şedinţa Guvernului a fost aprobată o hotărâre prin care organizaţiile profesionale şi interprofesionale neguvernamentale din sectorul agricol şi alimentar vor beneficia de sprijin financiar pentru a participa la consultări în structurile europene similare, atât prin plata contribuţiilor, cât şi prin asigurarea unei părţi din costurile serviciilor lingvistice de care au nevoie.

În acest sens, se alocă anual suma de 2,8 milioane de lei de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Decontarea anuală a cotizaţiilor pentru organizaţiile profesionale/interprofesionale neguvernamentale din sectorul agricol şi agroalimentar se face începând cu anul 2016, iar cea aferentă serviciilor lingvistice începând cu anul 2017.

Astfel, organizaţiile profesionale şi interprofesionale neguvernamentale care exploatează terenurile agricole, sectorul agroalimentar sau serviciile conexe vor fi sprijinite să îşi plătească integral cotizaţiile anuale la organizaţiile de profil ale UE şi/sau organizaţiile stabilite ca făcând parte din grupurile de dialog civil ale Comisiei Europene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală. De asemenea, vor beneficia de decontarea unei sume de pana la 30% din valoarea cotizaţiilor, reprezentând serviciile lingvistice necesare participării la consultările organizate la nivel european, în acest domeniu. Plăţile către beneficiari se fac în termen de maxim 30 de zile lucrătoare de la data aprobării cererilor de plată. În România, sunt aproximativ 15 organizaţii cu reprezentare la nivel european, care, în prezent, fac eforturi pentru achitarea cotizaţiilor, stabilite pe principii care ţin cont de potenţialul şi suprafaţa agricolă a României şi de populaţia angrenată în mediul rural.

http://www.finantare.ro/sprijin-financiar-pentru-organizatiile-din-sectorul-agricol-si-alimentarpentru-a-participa-la-consultarile-de-la-nivel-european.html

490706 accesari

Acest site nu reprezintã poziţia oficială a Uniunii Europene şi nu angajează juridic instituţiile Uniunii Europene.
Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi de către
Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject.